Declaraciò d'intencions

Blog creat per poder publicar i compartir coses que no em vull quedar per mi.

viernes, 16 de noviembre de 2012

PERQUÈ S'HA DE VOTAR A ERC?


El 25 de Novembre hi ha eleccions al parlament de Catalunya, i per aquest motiu, i com a "divertimento" personal, començaré un joc titulat "Perquè s'ha de votar a ..." Duran els propers dies i abans de les eleccions aniré penjat un escrit al·legant els motius que crec que hi ha per votar a tots els partits (al menys intentaré els que tenen representació parlamentaria) Evidentment això em suposarà un esforç molt gran en alguns casos, Peró... tinc ganes de jugar. 

Avui toca :

PERQUÈ S'HA DE VOTAR A ERC? 

No sería cap novetat comentar que ERC basa la seva campanya en dos eixos principals, un la independencia de Catalunya i l'altre les polítiques socials, tampoc descobririem res de nou si remarquessim que sobretot es fa enfasis en el primer dels dos i en la consecució d'un estat propi i independent com a finalitat mes destacada d'aquest partit.

De fa uns anys cap aquí, el tret principal que diferenciava ERC de la resta de forces, s'ha anat veien diluit per diferents motius, un la participació d'ERC no en un govern de coalició d'esquerres sino en dos. Deixant dues vegades a CiU i al anomenat pacte nacional a la cuneta I aixó els hi ha passat factura. I l'altre l'aparició de diferents partits (moltes vegades escicions de la mateixa ERC) que tenen objectius aparentment similars.

I precissament aquests motius, que en un principi semblarien raons per no fer-los confiança, són les principals basses que poden jugar per arribar a lluitar fins i tot per ser la segona força política a Catalunya perquè :

En un moment com aquest, de tots els partits que defensen la independencia, ERC son els únics que hi han sigut sempre, i que sempre l'han portada al seu programa electoral.

En un moment com aquest com a partit d'esquerres que son, han demostrat la prioritat dins del seu programa d'aquest eix.

En un moment on , segurament, fará falta un company de viatge que faci de GPS de CiU en el camí cap a Itaca, millor confiar en un partit amb história i experiéncia contrastades que amb invents que encara no han cuallat ni entre els seus electors. 

I finalment en un moment crucial per a la sobirania del nostre país, no ens la podem jugar a donar el vot, o bé a formacions recien arribades al mon de la política i que no sabem ni si tindran representació parlamentaria o bé a formacions recien arribades al món de la independéncia i que necessitarán algu que els colli de ben a prop i aquest algú no pot ser altre que ERC.



No hay comentarios:

Publicar un comentario