Declaraciò d'intencions

Blog creat per poder publicar i compartir coses que no em vull quedar per mi.

miércoles, 7 de noviembre de 2012

PERQUÈ S'HA DE VOTAR A ... CiU ?


El 25 de Novembre hi ha eleccions al parlament de Catalunya, i per aquest motiu, i com a "divertimento" personal, començaré un joc titulat "Perquè s'ha de votar a ..." Duran els propers dies i abans de les eleccions aniré penjat un escrit al·legant els motius que crec que hi ha per votar a tots els partits (al menys intentaré els que tenen representació parlamentaria) Evidentment això em suposarà un esforç molt gran en alguns casos, Peró... tinc ganes de jugar. 

Avui toca :

PERQUÈ S'HA DE VOTAR A ... CiU ?

En la curta història de la democràcia espanyola, costa trobar moments on el president de Catalunya es planti a Madrid, no per pidolar les engrunes , si no per exigir el tros del pastís que li toca, i és amb aquesta actitud, que Mas ens ha portat a unes eleccions anticipades que, a part del govern, decidiran el futur del país. 


És per això que no costa gaire defensar la candidatura de CiU en aquestes eleccions, per que ve avalada per una actitud responsable i coherent; Responsable per haver intentat fins a l'últim moment el que havia promès en la darrera campanya electoral, el pacte fiscal, i coherent per, un cop veure que no hi havia cap possibilitat, convocar eleccions i donar-nos la veu per decidir si estem d'acord o no amb el nou camí que ens proposa.


Convergència i Unió, i més concretament el president Mas, es mereix el vot de confiança per que pugui portar a terme amb comoditat el plantejament de sobirania nacional que ens ha proposat. La majoria absoluta, aquesta vegada no ens ha de fer cap por, el vot, és un vot deixat, que un cop acabat aquest camí ja el podrem redirigir cap a on ens interessi. 


Convergència i Unió ha rebut fortes crítiques per la gestió de la crisis, i per les retallades que s'ha vist obligat a fer el govern de Catalunya. En aquest camp, el president també ha demostrat sinceritat i coherència, no ha fet res que no digues, ja en el debat d'investidura, i les promeses electorals que han quedat per complir, s'ha de tenir en compte que encara faltaven 2 anys de legislatura i que la situació econòmica era bastant mes complexe del que essabia.


En aquest sentit, al menys sabem que ens diuen la veritat, per que ens ha avisat, i amb unes eleccions a la cantonada, que hi haurà mes retallades, que mani qui mani, hi ha certes coses que no les decideix el president de la generalitat, que si no hi ha diners i s'ha de complir el dèficit que ens demanen, no hi ha gaires mes sortides, que per molts motius, a la caixa hi ha bastants menys diners dels que hi tocaria i per aixo era important el pacte fiscal, i ara que ja no es factible, ho són les estructures d'estat propi.


Per tot aixo, si el 25 N vols una política sincera, responsable i explícita, i vols que Catalunya pugui expresar-selliurament en un referèndum, que es farà sense enemistar-se amb ningú, la única opció, no es ja votar a CiU, si no encomanar el vot all Màxim quantitat de gent perquè aconsegueixin una majoria prou ample per poder gestionar, amb el suport del poble, aquest procés que requereix de gent preparada, honesta i sincera al cap davant.





No hay comentarios:

Publicar un comentario