Declaraciò d'intencions

Blog creat per poder publicar i compartir coses que no em vull quedar per mi.

jueves, 15 de noviembre de 2012

PERQUÈ S'HA DE VOTAR A C'S ? (Ciutadans)


El 25 de Novembre hi ha eleccions al parlament de Catalunya, i per aquest motiu, i com a "divertimento" personal, començaré un joc titulat "Perquè s'ha de votar a ..." Duran els propers dies i abans de les eleccions aniré penjat un escrit al·legant els motius que crec que hi ha per votar a tots els partits (al menys intentaré els que tenen representació parlamentaria) Evidentment això em suposarà un esforç molt gran en alguns casos, Peró... tinc ganes de jugar. 

Avui toca :

PERQUÈ S'HA DE VOTAR A C's (Ciutadans) ?

En un moment, aparentment crucial pel futur nacional de Catalunya, Ciutadans (C's) representa juntament amb el PPC y UPyD les opcions que defensen aferrissadament la continuitat dins España. El tret diferencial d'aquest partit respecte als altres dos, és que no s'ha apropiat d'un discurs apocalíptic sinó mes aviat, sol anar per un camí diferent.

El logo de la campanya, on hi ha un sol cor amb 3 banderes (catalana, espanyola i europea) son la simbologia perfecte del que preten aquest partit, una unió integradora i respectuosa en els tres ámbits. La bandera principal en tot aquest tema, la planten sobre la llengua, amb un titular llaminer i engrescador, una educació pública trilingüe, amb la preséncia de 40% 40% 20% (catalá-castellá-anglès respectivament) a les aules.

Una de les principals crítiques que se'ls hi sol fer, es que volen apropiar-se amb el vot del PPC, res més lluny de la realitat, ja que es podría dir que només coincideixen en tema de nacionalitat, i com ja hem vist, ho fan amb estils molt diferents. El segon pilar fonamental del seu programa electoral, és la regeneració democrática , començant per un reforma electoral, que han demanat per activa i per passiva i fins arribar a una lluita contundent i sincera contra la corrupció política.

Així doncs, queda clar que ocupen un espai propi en aquest debat electoral, que, en tot cas els hi intenta pispar la  recient incorporació a les eleccions del partit de la ex-socialista Rosa Diez UPyD, pero aquesta vegada arriben tard, ciutadans s'ha fet un lloc, i el defensará amb ungles i dents, no en vá s'espera que sigui la força que creixi més, segons les enquestes, a nivel percentual. 

El temps dirá si aquesta linea ascendent es una tendéncia de consolidació o una punta en una gráfica irregular.

No hay comentarios:

Publicar un comentario